top of page

2023'te Geride Bırakılacak 7 İç Mekan Tasarım Trendi

Güncelleme tarihi: 11 Eki 2023


İç tasarım, sürekli olarak yeni fikirleri ve yenilikleri kucaklayan, sürekli gelişen bir alandır. Bununla birlikte, tüm trendler zamana karşı dayanıklı değildir ve bazıları eninde sonunda hoş karşılamalarını yitirir. 2024'e adım atmadan önce deneyimli iç tasarım profesyonelleri, aşırı kullanılan, modası geçmiş veya artık modern yaşam alanlarının ihtiyaçları ve estetiğiyle uyumlu olmayan belirli trendlere veda etmeye hevesli. Profesyonellerin 2023'te geride bırakmak istediği iç mekan tasarım trendlerinden bazılarını inceleyelim.


Aşırı Minimalist Tasarımlar

Minimalizm son birkaç yıldır iç tasarımda baskın bir trend oldu. Düzenlenmiş alanlar ve temiz hatlar kavramının yararları olsa da bazen aşırı uçlara gidilmiştir. Aşırı minimalist iç mekanlar soğuk, steril ve kişilikten yoksun görünebilir.Tasarımcılar bu katı yaklaşımdan uzaklaşıp tasarımlarına daha fazla sıcaklık ve karakter katmak istiyor.


minimalist interior design, living room decor

Tek Renkli Renk Şemaları

Tek bir rengin tüm alana hakim olduğu monokromatik renk şemaları bir süredir popüler.Ancak bu eğilim, iç mekanların tek boyutlu ve cansız görünmesine neden olabilir.Önümüzdeki yıl tasarımcılar, görsel olarak teşvik edici ortamlar yaratmak için kontrast tonlar ve dokular içeren, daha çeşitli bir renk paletini yeniden piyasaya sürmeyi planlıyor.


monochromatic interior design, interior decor

Açık Kat Planları

Açık kat planı kavramı, özellikle modern evlerde geniş çapta benimsenmiştir.Genişlik ve bağlantı duygusunu teşvik ederken aynı zamanda sınırlı mahremiyet ve gürültü sorunları gibi zorlukları da beraberinde getiriyorlar.İç tasarımcılar, açıklık ve işlevsellik arasında daha iyi bir denge kurmak için açık düzenlerde belirlenmiş alanlara duyulan ihtiyacı giderek daha fazla düşünüyorlar.


Endüstriyel Estetik

Açık borular, ham beton ve metal kaplamalar gibi endüstriyel tasarım öğeleri, sıra dışı ve kentsel bir görünüm elde etmek için tercih edilen bir seçim olmuştur.Ancak bu eğilim bazen yerleşim alanları için çok sert ve faydacı gelebilir.Tasarımcılar artık endüstriyel unsurları daha yumuşak, daha davetkar malzeme ve mobilyalarla harmanlayarak daha dengeli yaklaşımlar arıyor.


Teknolojinin Aşırı Kullanımı

Akıllı evlerin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte teknolojinin iç tasarıma entegrasyonu artıyor.Ancak teknolojiye aşırı bağımlılık, mekanın doğal ve dokunsal niteliklerini azaltabilir.İç tasarımcılar, insan deneyimine öncelik verme ve teknolojiyi daha düşünceli bir şekilde dahil etme konusunda istekli olup, aşırı alet ve ekran kullanımından kaçınmaktadır.


Hızlı Mobilya ve Tek Kullanımlık Dekor

Hızlı mobilyaların ve tek kullanımlık dekorların rahatlığının çekiciliği vardır, ancak çoğu zaman çevre sorunlarına katkıda bulunan daha düşük kaliteli, kısa ömürlü parçalarla sonuçlanır.İç tasarım profesyonelleri daha sürdürülebilir ve zamansız seçimleri savunuyor, müşterileri yıllarca dayanacak kaliteli mobilya ve dekorlara yatırım yapmaya teşvik ediyor.


slow furniture, unique furniture design, artisan furniture

Therapinterior Sürdürülebilir ve Zamansız Mobilya Koleksiyonu


Jenerik Tasarım Trendleri

Sosyal medya ve çevrimiçi platformların yükselişi, tasarım trendlerinin hızla yayılmasını ve aşırı doygun hale gelmesini kolaylaştırdı. Bu, birçok alanın birbirine benzediği tasarımın homojenleşmesine yol açtı. Önümüzdeki yıl tasarımcılar genel trendlerin kısıtlamalarından kurtulmaya ve müşterilerinin bireyselliğini yansıtan benzersiz, kişiselleştirilmiş iç mekanlar yaratmaya istekli.




Tasarımcılar, aşırı minimalizmden tek renkli renk şemalarına, teknolojinin aşırı kullanımına ve genel tasarım trendlerine kadar yeni olasılıkları keşfetmeye ve hem işlevsel hem de estetik açıdan hoş iç mekanlar yaratma konusunda daha dengeli ve düşünceli bir yaklaşımı benimsemeye isteklidir.Bu trendlerden vazgeçerek, iç tasarımda yeni bir yenilik ve yaratıcılık çağını başlatmayı ve sonuçta yaşam alanlarının kalitesini önümüzdeki yıllarda artırmayı umuyorlar.




Comments


bottom of page