top of page

Maison à l'infini

Güncelleme tarihi: 5 Haz 2023

Alplerden manzara alan, dingin ve ferah bir mekan. Therapinterior tarafından Côte d'Azur' da tasarlanan bu büyüleyici ev ile sezonun trendlerini zen felsefesi ışığında inceleyeceğiz.



Côte d'Azur Maritimes Alplerinde huzur dolu doğayla bütün bir ev. Doğanın ihtişamının olabildiğince hissedilmesi için mimaride olabildiğince minimal anlayış benimsendi.





Manzara ve gün ışığından faydalanma için havuz bölümüne bakan cephelerde kayıtsız cam kullanıldı. Cephede ahşap ve toprak tonlarında beton kaplamalar kullanılırken, teras kısmında bulunan çatı taşıyıcıları ve alüminyum doğramalarda bronz yansımalı metal detaylara yer verildi.





Ev dört yatak odası ve bir çalışma odasından oluşuyor. Bahçede tasarlanan oturma alanı ile açık alanda doğa ile bütün bir inziva alanı yaratıldı. Bunun yanı sıra, eve adını veren sonsuzluk havuzu ile gökyüzünün muhteşem yansımaları ile dış ve iç alandan doğanın üç boyutlu olarak hissedilmesi sağlandı. Havuzun etrafında güneşlenme alanları ve bir yemek alanı bulunuyor. Bu alanın zemini bina dış cephesi ile uyumlu beton zemin kaplaması ile kaplandı.


Retro - füturistik dokunuşlar


Oturma ve yemek bölümünde kiremit tonlarında kadife ikonik camaleonda kanape ve bej tonlarında keten dokulu ahşap detaylı berjerler, traverten orta sehpa ile bir arada kullanıldı. Bu dokuya zıt bir dokunuş olan metal amorf yüzeyli heykelsi yan sehpa ile mekanda odak yaratıldı.



Yemek bölümünde heykelsi sandalyeler, amorf yüzeyli ahşap masa ile bir araya getirildi. Zarif ve estetik detayları ile piyano, bu alanı müziğin eşlik ettiği sanatsal bir mekana dönüştürdü. Görsel odak ve mekana kimlik katması için her iki karşılıklı duvarda tablolara yer verildi. Oturma alanında, kanape ile uyumlu kiremit tonlarında üç boyutlu duvar heykeli Avalon, mekanda derinlik yaratmak için muhteşem bir seçim oldu.



Yemek bölümünde ise, beton duvarlarla uyumlu gece mavisi tonlarında, masa ve sandalyelerin organik formları ile denge yaratan dairesel yapılı sunset tablo kullanıldı.



Banyo bölümünde, dış mekanda kurgulanan ahşap ve beton malzeme birlikteliği devam ettirildi. Bu alanda doğadan zeminden tavana manzara alan bir pencere açıklığı tasarlandı.




Yatak odasında minimal detayların aksine, olabildiğince naturel dokulara yer verildi. Ceviz yer kaplaması, toprak tonlarında duvarlar ile dingin bir enerji yaratması sağlandı. Yatak başlığında yumuşak keten dokulu drape efektli bir yüzey oluşturuldu.




Çalışma odasında metal ayaklı cam yüzeyli bir masa, ceviz dokulu mat bitişli bir konsol tercih edildi. Bu alanın odaklanma etkisini güçlendirmek için, doğal ışık kullanımı maksimum düzeyde tutuldu. Peluş dokulu retro bir koltuk ve pufu ile kitaplık bölümünde bir okuma köşesi yaratıldı.








Tasarım ekibimizle, mekanınızın tüm potansiyelini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Mimari, tasarım ve sanat alanlarında yüksek eğitim almış ekibimiz, mekanı global bir anlayışla bütünsel olarak tasarlamaktadır. İster bir odayı, ister tüm evinizi, içeride veya dışarıda yeniden hayal edin, vizyonunuzu hayata geçireceğiz. Bize bilgilerinizi bırakın, tasarımcılarımız 24 saat içinde sizinle iletişime geçecektir.








Comments


bottom of page