top of page

Sıcak ve Minimalist Bir Mekan Tasarlamak

Güncelleme tarihi: 5 Haz 2023

İşte mekanınızı şık, temiz ve çekici bir hale getirmenin püf noktaları...



Birçoğumuz için minimalizm, daha azın güzelliğini öne çıkararak mekana huzur duygusu getiriyor.

Minimalist stil, çoğunlukla fonksiyonel ve sade olmasıyla bir üne sahip olsa da, yine de sıcak bir mekan ortaya çıkarabilir. Therapinterior tasarım uzmanlarıyla minimal ama yine de özel bir karaktere sahip bir mekan yaratmaya yönelik en iyi ipuçlarını derledik.


Düzenleme


Her şey silüetlerle ilgili. Mekanda bir nötrleme parçası bulundurmalı ve ölçeğin uygun ve orantılı olduğundan emin olmalısınız. Nötr bir odak yaratmak için, işlevi olan büyük bir parça seçin ve ardından yalnızca alanı kullanılabilir hale getirmek için gerçekten gerekli olana odaklanın. Bunun üzerine çok hazla katman olmadan doku ekleyerek mekanı dengeleyin.

Kullanılan malzemelerin ve kumaşların yumuşak ve sıcak bir his vermesine özen gösterin. Doku ve renk paleti yönünden zengin bir şema kullanın. Soğuk tonlardan uzak durun.


Minimal oturma odası
Photo: Sarah Ellison


Mekanda kullandığınız hiçbir parça tesadüfi yerleştirilmemelidir. Mağazalarda bulduğunuz gerçekten olağanüstü, türünün tek örneği olan parçaları arayın. Eserler antika, modern veya çağdaş olabilir. Bir mekanı gerçekten ısıtırken klasik ve çağdaş tasarımı karıştırmak çoğunlukla tercih edilen bir yoldur. Özellikle vintage parçalar odaya bir ruh getirmek için ideal seçimlerdendir.

Oranlar çok önemli, bu nedenle bir kat planı üzerinde çalışmak son derece önemli. Mekanda yeterli miktarda nefes alma alanı oluşturun, böylece mobilya ve sanat eserleri arasında dengeli ve algılanabilecek bir boşluk ve ferahlık hissi oluşabilir.

Dokuları dengeleyin


Minimal tasarım, daha geniş ve daha ferah bir his verir. Ayrıca, daha küçük bir alanın daha büyük görünmesine yardımcı olabilir.

Kaliteyi nicelikten çok önemseyin. Her parça odakta olacağından, eklediğiniz her öğeyi gerçekten sevmeniz önemlidir. Birlikte iyi bir dil oluşturmaları gerekir.


Doku, nötr bir palet kullanıyor olsanız bile derinlik ve sıcaklık yaratır. Tüm tasarımlarda, evin tarzının temelini düşünmek başlangıç ​​noktasıdır. Evin mimarisi daha modern ve temiz çizgili ise, tasarımda daha organik ve derin detaylı hissettiren bir veya iki parça ekleyebilirsiniz. Evinizin yapısı fazla dokuluysa, bunun tersini uygulayın birkaç temiz çizgili parça getirin.


Her Öğeyi Düşünün


Duvarlarınız kusursuz görünmelidir, sanat olmasa bile, temiz boya olmasını sağlayın. Bakılacak ne kadar az şey varsa, o kadar fazla kusura odaklanabilirsiniz.

Dokulu bir halı veya kadife gibi rahat kumaşlar kullanın. Aynı renkte farklı dokulara sahip minimalist bir palete sahip olabilirsiniz. Kış beyazlarını veya kremsi bejleri tercih edebilirsiniz.

Sıcak dokusuyla ahşap parke gibi doğal bir zemin önerebiliriz. Ayrıca beton kaplama, minimalist bir ortam için mükemmel bir zemin seçeneğidir.


Katmanlama

Güzel bir minimal tasarım oluşturmak için iyi bir aydınlatma çok önemlidir. Aydınlatmanın hem dolaylı hem de doğrudan aydınlatmada katmanlanması için tasarlanması önemlidir.


Bu da ilginizi çekebilir: Işığın mucizesi


Denge, malzeme paletinizi seçmenin anahtarıdır.

Minimal bir tasarıma canlılık ve sıcaklık hissi vermenin bir yolu da, mobilyalara sıcak ahşap aksanların entegre edilmesi ve tabii ki bitkilerin eklenmesidir. Ayrıca, bir alanı nötralize ederek aynı zamanda ısıtmak için, doğal taş kaplamalı özel bir şömine ekleyebilirsiniz.

Zarif ve basit detaylara sahip organik malzemeler, birbiriyle yarışmadan bir alanı geliştirebilir ve mekanın doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için doku katmanları oluşturabilir. Paleti yumuşatmak ve aşırı parlak yüzeylerdense daha samimi bir mekan algısı için mat yüzeyli kaplamalar, derin dokulu taşlar, ham ahşap gibi malzemelere yönelebilirsiniz.



Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;


Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!



En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..



Commentaires


bottom of page